Tort ''22''

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2015 | 2304 vizualizari

 

Sa tot fie vreme-ndelungata, adicalea 22 de ani, azi 31 dec 2015...in urma cu 22 de ani, doi zapaciti, mai ales eu, au ales sa se adune, ca s-au gandit ei ca e mai bine asa...ea, adica eu, m-am gandit sa-i cer mana, ca eu cand vreau ceva cer nu stau sa astept.....Pe 31 dec 1993 am pornit la drum, a fost o zi de Primavara in toata regula iar la 12 noaptea a inceput sa ninga ca-n povesti, asa cum este si viata noastra, o poveste care inca se scrie si se scrie frumos, ca putem, ca vrem si avem cu ce....La multi ani noua, sa ne fie de bine inca multi, multi ani.....

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma de 18 cm....pe aia de 27 o astept
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pline cu nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema 1
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • 1 plic vanilie bourbon
  • Crema 2
  • 200 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 3
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • esenta de fistic
  • colorant verde
  • Jeleu de clementine
  • sucul de la 10 clementine
  • 1/2 lingura amidon
  • 5 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''22'':

Blat: Blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana acesta se topeste acesta, apoi se adauga faina si nuca macinata, se omogenizeaza. Incorporam albusul, avand grija sa amestecam incet de jos in sus. Tapetam forma cu hartie de copt, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, A doua zi se taie in 4.


Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, apoi adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.


Crema 1: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta de vanilie si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.


Crema 2: Ciocolata, zaharul si frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se da crema la rece pentru 2 ore.


Crema 3: Ciocolata cu frisca le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc adaugam esenta si colorantul, omogenizam si dam crema la rece pentru 2 ore.


Jeleul: Stoarcem clementinele, strecuram sucul obtinut, amestecam cu amidonul si punem sa fiarba, apoi adaugam gelatina hidratat cu apa rece. Gelatina o punem dupa ce tragem cratita de pe foc. Se toarna repede, inainte s ainceapa sa se intareasca.


Asamblare: Asezam prima foaie de blat, insiropam, apoi intindem crema 1, pastram un pic pentru ornat, apoi punem foaia a doua,insiropata, intindem o parte din crema 2, restul o pastram pentru imbracat tortul, asezam a treia foaie de blat si intindem crema 3, oprim putin pentru ornat. Asezam si ultima foaie de blat. Imbracam tortul cu crema 2. Deasupra nu intindem crema, asezam bucatele de clementine, apoi turnam jeleul. Ornam cu cremele 1 si 3.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''22''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

cristinutanicolita 1

01.01.2016, 15:13

Minunat tortul! La multi ani

botcrina 1

01.01.2016, 17:15

Rocsi 1

01.01.2016, 20:46

La multi ani iubibili dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane