Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti)

de xana in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2014 | 12683 vizualizari

 

Jiaozi inseamna coltunasi, iar in cazul acesta guo-tie inseamna felul in care sunt pregatiti si anume prajiti inainte apoi fierti. Sunt destul de renumiti in China, iar in functie de zona, se consuma de Anul Nou in nordul Chinei sau la Festivalul Primaverii cand spun ei ca le aduc noroc. Mie imi plac foarte mult, neaparat cu sosul alaturi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • cca 130 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne de vita tocata
  • 150 gr de varza alba
  • 2 cepe verzi
  • o bucatica de ghimbir proaspat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura amidon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 1 lingura de apa
  • sare
  • piper
  • chilli
  • In plus:
  • 4 linguri ulei de susan
  • 1/2 de cub Knorr de gaina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti):

Aluatul: punem faina intr-un castron si adaugam apa fierbinte, putin cate putin, amestecand pana obtinem un aluat omogen si nelipicios dar moale. Il framantam putin cu mana apoi il lasam acoperit cu un prosop timp de o ora.

Umplutura: tocam varza si o dam cu sare, apoi o lasam deoparte cca 10 minute. Carnea o punem in robot impreuna cu ceapa verde, usturoiul pisat, o ligura de apa, o lingura de ulei de susan, sosul de soia, putina sare(sosul de soia e deja sarat), piper, praf de chilli si ghimbirul dat prin razatoarea mica. Tocam totul. Scurgem varza de surplusul de apa si o amestecam cu o lingura de amidon si carnea. O lasam sa se odihneasca cca 1 ora.

Din aluat rupem bucatele de marimea unei nuci si intindem din fiecare cate o foaie rotunda subtire(ne ajutam de faina pentru a intinde foaia). Punem peste foaie o lingura de umplutura, udam marginea aluatului cu putina apa si impachetam in doua. Cu grija facem pliuri pe una din laturi si strangem bine marginile(poate din imagini se intelege mai bine).

Intr-o tigaie antiaderenta punem cele 4 linguri de ulei de susan iar cand s-a incins punem coltunasii(cu pliurile in sus) si-i prajim pana se rumenesc pe fund. Turnam apoi apa fierbinte cat aproape sa-i acopere si jumatatea de cub Knorr. Acoperim cu un capac si lasam in jur de 5-6 minute sa fiarba.

Se scot din tigaie si sunt gata de servit.

TIPS-URI

1

Se poate folosi carne de porc in loc de vita.

2

I-am servit cu un sos din otet, usturoi pisat si sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jiaozi Guo-tie (Coltunasi chinezesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:37

foarte gustosi

Florentina_Cristina 1

28.01.2014, 20:29

foarte bun

xana 1

28.01.2014, 20:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus si legume aromate