Kadayif

de gabriela_aysondu in Dulciuri, 28 Noi 2013 | 11871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fidea pt. kadayif
  • 200g unt
  • 500g nuca macinata grosier
  • scortisoara
  • pt. serbet
  • 1 kg zahar
  • 1300 ml apa
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadayif:

Scoatem fideaua pt. kadayif din cutie si o separam fir cu fir pt. ca ea este presata.

Tocam nuca la robot si o amestecam cu o lingurita de scortisoara.

Tava de la cuptor o ungem cu 50 g unt si punem 1/3 din fidea peste care punem jumatate din nuca macinata.

Punem 2/3 din fidea.

Acum peste fidea punem mai intai 75 g unt din loc in loc taiat bucatele dupa care  restul de nuci si fideaua care a ramas.

Daca mai avem o tava punem peste kadayif si presam foarte bine ,daca nu presam cu mainile.

Dupa ce am presat bine taiem untul ramas bucatele si il punem din loc in loc.

Bagam tava la cuptorul incins ,la foc mediu pana se rumeneste bine deasupra.

Intr-o craticioara punem apa,zaharul si amestecam pt. a se dizolva zaharul. 

Cand serbetul a dat in clocot il mai lasam sa fiarba 15 min.

Luam serbetul de pe foc , punem zeama de lamaie si il lasam sa se raceasca putin timp de 10 min.

Turnam serbetul peste kadayif cu un polonic si il lasam cca o ora sa-si traga serbetul.

Putem sa-l decoram cu fistic macinat.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Fideaua pentru kadayif se gaseste la magazinele alimentare cu specific turcesc si arabesc si se numeste Taze kadayif.In Bucuresti sunt vreo 4-5.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

29.11.2013, 16:33

imi place mult de tot

Rocsi 1

29.11.2013, 19:44

Nu am mancat niciodata dar mi-ar placea sa il degust

Lia_ 1

30.11.2013, 06:00

este foarte dulce, am mancat, este foarte bun. daca gasesti smantana de bivolita cu care sa mananci, este nebunie!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kadayıf cu crema