Kafta cu seminte - chiftele libaneze

de mihaelar63 in Vita, 3 Feb 2014 | 7065 vizualizari

 

Kafta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale . Eu m-am inspirat de pe TV Paprika din emisiunea Lucindei Scala Quinn. Am riscat eu cu scortisoara si menta verde :D Surpriza a fost ca si sotului i-au placut foarte mult.. Pe mine m-a impresionat suculenta si aroma . Kafta este alternativa la vesnicele chiftelute .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata vita
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 lingura menta verde tocata
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ulei susan
  • 1 lingurita chimin
  • 1 lingura amestec piper, scortisoara, coriandru,cuisoare
  • 2-3 linguri supa carne
  • sare
  • 3 linguri seminte : floarea soarelui , susan , in .
  • 12 frigarui din lemn 15-20 cm
  • Legume proaspete pentru servit:rosii si salata verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta cu seminte - chiftele libaneze:

 Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece .

Puneti  frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt.

Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti  cate o frigaruie .

Coaceti frigarule la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt .

Puneti semintele intr-o punga mai groasa si zdrobiti semintele cu ajutorul unui facalet [ sucitor].

Scoateti kafta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule le ungeti cu grasimea ce au lasat-o

Treceti pe fiecare prin seminte .

Serviti cu legume proaspete .

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la gratar .

2

Grecii prepara Kafta si din carne de porc sau vitel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta cu seminte - chiftele libaneze" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere