Kafta cu seminte - chiftele libaneze

de mihaelar63 in Vita, 3 Feb 2014 | 3565 vizualizari

 

Kafta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale . Eu m-am inspirat de pe TV Paprika din emisiunea Lucindei Scala Quinn. Am riscat eu cu scortisoara si menta verde :D Surpriza a fost ca si sotului i-au placut foarte mult.. Pe mine m-a impresionat suculenta si aroma . Kafta este alternativa la vesnicele chiftelute .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata vita
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 lingura menta verde tocata
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ulei susan
  • 1 lingurita chimin
  • 1 lingura amestec piper, scortisoara, coriandru,cuisoare
  • 2-3 linguri supa carne
  • sare
  • 3 linguri seminte : floarea soarelui , susan , in .
  • 12 frigarui din lemn 15-20 cm
  • Legume proaspete pentru servit:rosii si salata verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta cu seminte - chiftele libaneze:

Se amesteca toate ingredientele si se dau cateva ore la rece .


Puneti frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt.


Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti cate o frigaruie .


Coaceti frigarule la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt .


Puneti semintele intr-o punga mai groasa si zdrobiti semintele cu ajutorul unui facalet [ sucitor].


Scoateti kafta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule le ungeti cu grasimea ce au lasat-o


Treceti pe fiecare prin seminte .


Serviti cu legume proaspete .

 

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la gratar .

2

Grecii prepara Kafta si din carne de porc sau vitel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta cu seminte - chiftele libaneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

04.02.2014, 19:18

simona72 1

05.02.2014, 08:56

Sunt tare gustoase!! Le-am facut si eu.

babi5 1

14.12.2014, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.