Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 1 Sep 2015 | 5680 vizualizari

 

Astazi 1 Septembrie este Ziua Națională a Slovaciei.
Pentru a celebra locuitorii acestei tari din Europa Centrala va propun o reteta traditionala slovaca -Kapustnica .
Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate servita de obicei la masa de Craciun.

Slovacia, oficial Republica Slovacă (slovacă: Slovensko, oficial Slovenská republika) este un stat fără ieșire la mare din Europa Centrală, cu o populație de peste cinci milioane de locuitori, și o suprafață de aproximativ 49.000 km². Se învecinează cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest și cu Ungaria la sud.
Capitala și cel mai mare oraș este Bratislava, localizat în sud-vestul țării. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC și a altor organizații internaționale.
În antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice și germanice, iar peste câteva secole, teritoriul fusese încorporat în Imperiul Roman.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de varza murata
  • 300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)
  • 2 carnati afumati
  • 10-12 prune uscate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1,5 l apa
  • 1 lingura bulion de rosii
  • cimbru, dafin
  • 2 lingurite paprika
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kapustnica: supa slovaca cu varza murata:

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.

Desarati varza, tocati-o fasii fine.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.

Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.

Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.

Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.

Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.

Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.

Verificati daca mai trebuie sare si piper.

Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.

O puteti acompania cu mamaliguta sau cu o paine de calitate. 

O "nebunie" de supa aromata si parfumata.   Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....  

Pofta Buna!!!!  

TIPS-URI

1

se poate face si cu peste afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Kapustnica: supa slovaca cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de porc cu praz si varza murata