Kapustnica: supa slovaca cu varza murata

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 1 Sep 2015 | 1249 vizualizari

 

Astazi 1 Septembrie este Ziua Națională a Slovaciei.
Pentru a celebra locuitorii acestei tari din Europa Centrala va propun o reteta traditionala slovaca -Kapustnica .
Este o reteta de supa cu varza murata, carnati afumati si prune uscate servita de obicei la masa de Craciun.

Slovacia, oficial Republica Slovacă (slovacă: Slovensko, oficial Slovenská republika) este un stat fără ieșire la mare din Europa Centrală, cu o populație de peste cinci milioane de locuitori, și o suprafață de aproximativ 49.000 km². Se învecinează cu Ucraina la est, cu Polonia la nord-est, cu Cehia la nord-vest, cu Austria la vest și cu Ungaria la sud.
Capitala și cel mai mare oraș este Bratislava, localizat în sud-vestul țării. Slovacia este un membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, OMC și a altor organizații internaționale.
În antichitate, teritoriul a fost locuit de triburi dacice, celtice și germanice, iar peste câteva secole, teritoriul fusese încorporat în Imperiul Roman.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de varza murata
  • 300 gr de ciolan afumat (sau peste afumat)
  • 2 carnati afumati
  • 10-12 prune uscate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1,5 l apa
  • 1 lingura bulion de rosii
  • cimbru, dafin
  • 2 lingurite paprika
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kapustnica: supa slovaca cu varza murata:

Puneti ciolanul afumat la fiert in apa pentru 20 de minute.


Desarati varza, tocati-o fasii fine.


Tocati marunt ceapa si usturoiul.


Intr-o oala adanca prajiti carnatii si ciolanul (taiate in 3) intr-o lingura de ulei.


Adaugati ceapa si usturoiul si reveniti.


Puneti varza murata, 1,5 l de apa, cimbrul si dafinul.



Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de o ora.


Scoateti carnea si taiati-o cubulete iar carnatul taiati-l rondele.


Adaugati-le din nou la varza cu prunele uscate, paprika si bulionul de rosii.


Lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.


Verificati daca mai trebuie sare si piper.


Serviti supa fierbinte cu o lingura de smantana.


O puteti acompania cu mamaliguta sau cu o paine de calitate.


O "nebunie" de supa aromata si parfumata. Aciditatea verzii murate este atenuata de dulceata prunelor....


Pofta Buna!!!!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu peste afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Kapustnica: supa slovaca cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

01.09.2015, 21:27

Andra_Constantinescu 1

02.09.2015, 12:28

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:25

Ce surpriza Merge la favorite . Obligatoriu trebuie testata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de porc cu praz si varza murata