Karamel Schmite

de babi5 in Prajituri, 23 Dec 2013 | 2444 vizualizari

 

Reteta cu nr.12 in caietul meu si este scrisa cu foarte multi ani in urma. Are o poveste frumoasa si o am de la o buna prietena Ani, care este de multi ani plecata in Germania si ea la randul ei a primit-o de la sora ei care era afara de dinaintea ei. Deci de origine cred ca este din Germania dat fiind si denumirea ei. Nu am mai facut-o tare demult si acum i-a venit randul. Este o prajitura foarte buna si nu este nici chiar asa de scumpa ca materie prima. V-o recomand cu mare drag

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOI
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • putin bicarbonat (un varf de lingurita)
  • 200 gr smantana
  • 2 zahar vaniliat
  • PENTRU CREMA
  • 2 budinci Dr Oetker de caramel
  • 4 pliculete ness Amigo
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 250 gr margarina Rama (cub)
  • fulgi ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karamel Schmite:

Punem faina intr-un castron, adaugam bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, apoi frecam bine cu margarina sau untul. Adaugam zaharul vaniliat, zaharul, oul intreg si smantana si framantam o coca elastica, ca sa se poata intinde bine. Lasam la o parte pentru 30 minute.


Intre timp pregatim crema. Punem laptele cu zaharul si nessul la fiert. Intr-un castronel dizolvam budinca si cand laptele clocoteste turnam budinca dizolvata si lasam sa fiarba 5 minute. Dam la o parte si lasam sa se raceasca putin dar nu de tot, apoi adaugam Rama taiata marunt si mixam bine pana devine o crema pufoasa. Impartim aluatul in trei parti egale, apoi coacem foile pe dosul tavii.


Umplem foile cu crema obtinuta, lasam putin sa punem deasupra pe ultima foaie si ornam cu fulgi de ciocolata. Se taie abia a doua zi (trebuie lasata sa se inmoaie bine)


Este foarte buna. Pofta mare .

 

TIPS-URI

1

Un desert de sarbatoare si nu numai

Daca ti-a placut reteta noastra "Karamel Schmite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

babi5 1

06.01.2014, 14:08

multumesc krysty

papabundetot 1

16.12.2014, 10:29

ce bun!!!!!!!!!!!!!

babi5 1

16.12.2014, 10:34

Multumesc papabundetot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici