Prajitura cu ness

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Aug 2010 | 28251 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • lg=lingura
  • 5 lg pesmet
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 plicuri ness(4x1,8 g)
  • 500 ml lapte
  • 6 lg amidon
  • 2 pliculete gelatina
  • 300 ml frisca
  • +
  • 150 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Blatul:albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine.chidele mixand dupa fiecare:mierea,laptele si uleiul si se omogenizeaza fff bine.Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana se omogenizeaza.Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.Faceti testul scobitorii,partea de sus o sa fie pufoasa.Se lasa la racit pe hartia de copt si se coace cealalta foaie.


Crema:ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si nessul dizolvat in 2 lg de apa.Laptel se incalzeste,apoi se toarna in fir subtire peste oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.Se lasa la racire completa.Gelatina se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la MW si se amesteca in crema.Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.


Asamblare:intr-o tava(daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune cel de-al doilea blat,crema ramasa si se da din nou la frigider.Deasupra se intinde frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lg de miere si apoi ciocolata rasa.Se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

getix 1

01.02.2013, 19:04

arata tare bine, de buna nu mai spun, cred ca afost ,, dementiala,, cum a spus doamna Lia mai sus !

sebirizescu 1

01.02.2013, 22:50

like

Alexandra Burz 1

18.01.2014, 23:19

big like

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder pingui