Karavan szelet - gustarea beduinului

de mihaelar63 in Pui, 9 Dec 2010 | 7495 vizualizari

 

Mancarica asta am mancat-o cand am fost la Budapesta . MI-am trimis translatorul ,hi-hi-hi [ pe fiul meu Andrei , caci eu nu prea pricep ] sa intrebe cum se prepara . Cat despre traducerea denumirii , este aproximativa , pe cati am intrebat , atatea variante mi-au dat , dar i-ar putea zice si mancare de popas in oaza .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 3 ardei : rosu+verde +galben
  • 2 cepe : rosie + alba 
  • 150 ml ulei 5 oua
  • 200 ml smantana [ mai  slaba]
  • 200 gr cas afumat
  • patrunjel verde ,
  •  codite de ceapa verde 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karavan szelet - gustarea beduinului:


  1. Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape patruns .

  2. Ardeii + ceapa , curatate si taiate julien, pestisori ,sarate se prajesc 1-2 minute , nu mult genul stir-fry. Se distribuie in tava peste pieptul de pui . deasupra se rastoarna ouale batute cu smantana , sare si piper .

  3. Se decoreaza cu bucati de cas afumat si se da la cuptor atat doar cat sa se topeasca casul si sa ,,,se inchege '' oul cu smantana .

  4. Serviti cu vetrdeata presarata alaturi de garnitura preferata . Noi am avut garnitura de cartofi aurii taiati rondele .

 

TIPS-URI

1

Garnitura sa fie pregatita  , deoarece  spre surpriza mea Karavan szelet se prepara foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Karavan szelet - gustarea beduinului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:06

super

Bya Ralu 1

03.05.2014, 16:58

babi5 1

11.12.2014, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu aripioare de pui la cuptor