Kataif

de -Miti- in Dulciuri, 2 Mai 2011 | 6348 vizualizari

 

Dupa ce am vazut cataiful la Edith Francu mi-am zis ca nu e asa de greu...aveam eu impresia ca e un desert complicat, dar cum ea a facut poze pas cu pas, am vazut ca e de fapt foarte usor. E un desert de efect asa ca merita incercat! Tocmai de aceea am facut si eu un tutorial cu toti pasii.poate va tentez si eu pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de fidea subtire
  • 1 cup zahar (125 grame) 
  • 250 ml apa 
  • 2 bucati de cardamon 
  • putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt,dar eu am uitat si era greu de pus dupa) 
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.


Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.


Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.


Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.


Intre timp se bate frisca si se adauga peste jumatatea din fidea.


Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.


Se taie in patrate sau dreptunghiuri.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

deny22alara 1

19.01.2012, 22:30

din pacate nu prea tia reusit reteta ın primul rand ca nu se face asa ın el nu se pune frisca delok ınauntu se pun nucile pisate si nu se face din fidea e ceva specialla ei dın care se face uitati o pozahttp://fazlikizi.blogcu.com/kesfet/9228469

Bya Ralu 1

29.02.2012, 00:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Savarine