Kebab libanez de pui

de Rocsi in Pui, 2 Mai 2017 | 2591 vizualizari

 

Am vazut la draga mea Ruxy aceasta reteta si tare mi-a placut. Eu sunt o mare fana a pieptului de pui, dar imi place sa fie gatit cu gust, sa nu fie uscat si fad. Cum aceasta reteta mi-a facut cu ochiul, am si pus-o repede in practica. Am servit preparatul cu lipii calde, felii de rosii si castravete. Mare, mare bunatate a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • 5 linguri iaurt natural
  • 1 lingura ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • 1 lingurita rasa de condiment garam masala
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • bete de frigarui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab libanez de pui:

Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele.

Il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie.

Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine.

Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le invartim bine.


Acoperim bolul cu folie alimentara si dam carnea la frigider peste noapte, sau macar pentru 1-2 ore.

Betele de frigarui le tinem jumatate de ora in apa rece, inainte sa asamblam kebab-ul.

Scoatem carnea de la frigider, infingem bucatele pe betele de frigarui.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei si il punem la incins.

Cand s-a incins, punem kebab-ul de pui si reglam focul potrivit.

Le rumenim pe toate partile, apoi le scoatem pe un platou.


Se servesc calde, cu un sos, o salata sau ce va mai place.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 bucati.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab libanez de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dantes 1

29.05.2017, 06:45

Super!

mihaelar63 1

29.05.2017, 11:39

Suna bine Imi place marinarea puiului in iaurt , ii da acea textura pufoasa , dar suculenta . Acum de garam marsala ce sa zic ? Nu-i tocmai libanez

Rocsi 1

29.05.2017, 20:09

Multumesc Dantes!
Multumesc Mihaela! Stiu ca ar fi trebuit un condiment oriental, ca asa pusese Ruxy, dar din lipsa am pus garam masala. Sper ca nu am gresit prea mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

ieri la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

ieri la 18:16

Prajitura de toamna cu fructe si budinca

de oanapl 6

ieri la 16:19

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana