Ketchup Panacris cu usturoi

de Panacris in Bulion, 20 Aug 2012 | 3560 vizualizari

 

O noua varianta de ketchup!

 

INGREDIENTE

  • Roşii 5 kilograme
  • Ardei grasi colorati 3 kilograme, .
  • Ceapă albă 5 bucăţi,
  • Morcovi 1 kilogram,
  • Ţelină rădăcina 2 bucati,
  • Usturoi 2 căpăţâni,
  • Condimente (foi de dafin, enibahar, coriandru, nucşoară, cimbru, piper, boabe muştar, boia dulce de ardei)
  • Ulei 4 linguri,
  • Sare iodată 12 linguriţe,
  • Zahăr 300 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Oţet 200 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris cu usturoi:

Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Morcovii şi ţelina se curăţă se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de ceapa şi ardei. Se adaugă sucul de roşii, lasandu-se la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, mierea, usturoiul curăţat şi presat, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 20 de minute. Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:36

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:28

Faina reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa picant