KETCHUP PICANT

de Bucataras Medi in Conserve, 15 Sep 2012 | 6091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 150 g zahar(zaharul este in functie de cat de dulci sunt rosiile )
  • 150 ml ulei
  • 75 ml otet
  • 3 ardei iuti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KETCHUP PICANT:

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci.

Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc 
Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam.
Luam compozitia  de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita .Obtinem  un sos  fin.Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano.Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.

Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand   le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP PICANT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

16.09.2012, 21:27

Nemaipomenit...by Medi!!!!

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:11

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:21

Ce bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup