KETCHUP PICANT

de Bucataras Medi in Conserve, 15 Sep 2012 | 4369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 150 g zahar(zaharul este in functie de cat de dulci sunt rosiile )
  • 150 ml ulei
  • 75 ml otet
  • 3 ardei iuti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KETCHUP PICANT:

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci.

Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc 
Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam.
Luam compozitia  de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita .Obtinem  un sos  fin.Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano.Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.

Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand   le depozitam in camara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP PICANT" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

KETCHUP PICANT-0
KETCHUP PICANT-1
KETCHUP PICANT-2
KETCHUP PICANT-3

COMENTARII (35)

Rux

Rux 1

16.09.2012, 21:27

Nemaipomenit...by Medi!!!!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:11

mihaelar63

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:21

Ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!