Prune marinate

de Panacris in Conserve, 21 Oct 2019 | 4453 vizualizari

 

Ardelenii deobicei, consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături, cel puțin eu cu asta am crescut! ;)
Așa că m-am întrebat, oare ce murături dulci aș putea conserva ???   Anul trecut am preparat gutui marinate și au fost foarte gustoase, anul acesta am zis de ce să nu încerc și varianta de prune marinate. Vă asigur că sunt minunate, dulci-acrișoare și aromate!
Rețetă nouă și inedită! https://retete.panacris.ro/recipes/prune-marinate/

 

INGREDIENTE

  • Prune mari și mai tari cca. 1500 g,
  • Usturoi 1-2 căpățâni,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune marinate:

Prunele se spală si se taie în jumătăți și li se scot sâmburii.

Usturoiul se curăță și se taie fiecare cățel, dacă e mai mare în două.

Se umple fiecare prună cu câte o jumătate de cățel de usturoi.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Prunele umplute se pun în borcan, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste prunele din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

26.10.2019, 19:30

originala reteta

Panacris 1

28.10.2019, 12:53

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Panacris 1

28.10.2019, 12:54

Catalina, n-am invetat-o eu. Am vazut pe un site,numai stiu pe unde apoi pe unul rusesc, de unde se inspira Mihaela si mi-a placut ideea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de caise