Kheer - budinca de orez din India

de -Miti- in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 6001 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust.
Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup orez
  • 3 cup lapte
  • 1 cup lapte condensat
  • sofran
  • cardamon
  • scortisoara
  • apa de trandafir
  • 1/2- 1 cup zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kheer - budinca de orez din India:

Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.


Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.


Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.


Se adauga sofranul si apa de trandafir.


Se serveste garnisit cu fructe uscate.


 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Kheer - budinca de orez din India" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:27

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:22

adry88 1

10.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Vargabeles