Kheer - budinca de orez din India

de Adinuta san in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 6587 vizualizari

 

Imi era pofta de ceva aromat,condimentat ,dar totusi dulce si care sa fie bun si pentru copii. Nu stiu cat de apropiata e de original,eu ,ca de obicei am experimentat si am facut-o pe gustul nostru. Zaharul si condimentele se pun dupa gust.
Kheerul este unul dintre cele mai populare deserturi indiene si se poate garnisi cu fructe uscate.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup orez
  • 3 cup lapte
  • 1 cup lapte condensat
  • sofran
  • cardamon
  • scortisoara
  • apa de trandafir
  • 1/2- 1 cup zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kheer - budinca de orez din India:

Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.

Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.

Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.

Se adauga sofranul si apa de trandafir.

Se serveste garnisit cu fructe uscate.

 

 

TIPS-URI

1

1 cup = 1 cana 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Kheer - budinca de orez din India" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:27

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:22

adry88 1

10.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu ciocolata