Kimchi - varza murata coreeana

de Catalina L in Salate, 14 Dec 2019 | 1565 vizualizari

 

Dupa varza la borcan romaneasca va prezint varza murata coreeana Kimchi.
Kimchi poate fi încadrat în categoria legumelor murate, cunoscute peste tot în lume. Se înrudeşte cu varza acră românească, cu paocai-ul chinezesc, cu tsukemono-ul japonez, cu achar-ul indian şi cu tot felul de alte murături din diverse părţi ale lumii
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/kimchi-varza-murata-coreeana.html

 

INGREDIENTE

  • 1 varza chinezeasca
  • 2 -3 morcovi
  • 2 linguri de sare marina
  • 500 ml de apa
  • ghimbir proaspat 4 cm
  • 1 ardel rosu
  • 2 lingurite de boia de ardei
  • arpagic proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi - varza murata coreeana:



Sterilizati borcanele si capacele.


Am preparat o saramura din 500 ml de apa si o lingura de sare marina. Aduceti apa la fierbere, amestecati si rezervati.


Indepartati foile exterioare si taiati cotorul/baza verzei.


Tocati-o marunt.


Curatati si dati pe razatoare morcovii.


Puneti varza si morcovii intr-un castron mare . Puneti o lingura de sare si frecati impreuna 5 minute.


Varsati deasupra saramura calduta (pastrati 50 ml) si amestecati. Apasati bine varza.


Acoperiti castronul si lasati o noapte la temperatura camerei.


A 2-a zi spalati rapid varza sub jet de apa rece, scurgeti-o si puneti-o intr-un castron. Dati ardeiul pe razatoare. La fel si ghimbirul .


Tocati marunt arpagicul (am uitat sa pun ). Puneti totul peste varza impreuna cu boia de ardei.


Umpleti borcanul cu amestecul obtinut si apasati bine, varza trebuie sa fie acoperita de apa. Varsati saramura pastrata daca trebuie.


Lasati un spatiu de 2 cm, varza se va umfla.


Inchideti borcanul si lasati borcanul intr-un loc uscat si intunecat.


Dupa 24 de ore deschideti-l si lasati gazul sa iasa.


Inchideti din nou si dati la rece in beci/frigider - dupa 36 de ore varza kimchi este gata .


Se pastreaza cateva saptamani la rece .


Fermentatia verzei continua incet.


Daca deschideti borcanul pastrati-l la frigider.


Eu l-am pus direct la frigider si lasat 5 zile .


Serviti portii de varza cu sau fara lichid.


Este o garnitura foarte buna !


Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi - varza murata coreeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

15.12.2019, 00:45

Gherca Daniela 1

16.12.2019, 19:50

Panacris 1

16.12.2019, 20:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza murata