Kofta Kebabs

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2014 | 2148 vizualizari

 

Kofta Kebabs sunt chiftele aromate cu ierburi aromate ,pe bat si prajite la gratar . Sunt foarte populare in Orient unde in special se foloseste carne de miel . Exista o multitudine de variante . Kofta Kebabs se servesc cu salate de cruditati si /sau sosuri racoritoare cu iaurt . Am preparat aceste ,, chiftele pe bat '' pentru invitatii mei speciali Danut si Andrei , baietii colegei mele . Cand am copii in vizita ma stradui sa le prepar ceva pe plac, ceva mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita
  • 500 gr carne porc
  • 200 gr cas gratinabil razuit
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri pasta ardei rosu
  • 2 linguri menta verde tocata
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • seminte susan

+ tepuse de lemn [ mai scurte-10 cm]

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kofta Kebabs:

Amestecati toate ingredientele mai putin susanul .


Lasati amestecul sa se odihneasca la frigider 1-2 ore]


Cu mana umezita sau unsa cu putin ulei modelati chiftele mai mari si turtite.


In fiecare bucata de Kofta infingeti o tepusa de lemn .


Unele dintre Kofta le-am dat prin seminte de susan , pentru diversitate .


Asezati frigaruile pe o tava , daca le suprapuneti ,folositi ca strat despartitor o bucata de foaie de4 copt din hartie [ ca sa nu se lipeasca].


Dati la rece pana in momentul frigerii.


Frigeti Kofta Kebabs la gratar si serviti-le cu salata de cruditati sau sosuri pe baza de iaurt .

 

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa nu folositi ingrediente prea picante nici carne prea grasa .

2

In loc de seminte de susan puteti folosi fistic zdrobit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kofta Kebabs" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:58

Angelina precis vor fi pe placul surioarei tale

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:59

Anca_rm te astept cu drag

mihaelar63 1

07.06.2014, 16:59

Merisor , pana unde sa fug ? Pana la PItesti )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din orez