Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

de Doralinda in Piine, 30 Sep 2013 | 3281 vizualizari

 

Sunt niste covrigei foarte populari in Grecia, se vand la brutarii si chiar pe strada la ambulanti, o nebunie si atat de simplu de facut! O gustare buna ptr scoala sau birou.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (ptr cozonac)
  • 1 lingura si jumate zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un sfert ceasca (cafea) ulei floarea soarelui
  • 1 lingura tahina ( pasta de susan)
  • 250 ml apa calduta
  • 250 ml apa de robinet
  • 1 lingurita miere de albine
  • cca 150 gr susan seminte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic):

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e destul de tare, oprim robotul, impartim aluatul in 10 bucati.


Punem restul de apa intr-un vas apoi adaugam si mierea si amestecam pana se topeste. Intr-o farfurie sa avem deja susanul. In tava de la cuptor, punem hartie de copt, apoi din fiecare bucatica de aluat facem forme ca de grisine apoi le inchidem ptr a avea covrigeii. Luam cu grija covrigul, il inmuiem in vasul cu apa dupa care il dam prin susan avand grija sa fie bine acoperit, api punem covrigeii in tava dar atentie sa nu se atinga intre ei. Ii mai lasam asa cca 30 min apoi ii punem in cuptorul preincalzit la 200C la programul cu aer rotativ.

 

TIPS-URI

1

Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca apoi ii infasuram cate unul in plastic si ii putem congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Doralinda 1

30.09.2013, 22:03

Vaclaudia, andreea va multumesc frumos!

xana 1

30.09.2013, 22:40

Vai, ce bine arata!!

Doralinda 1

01.10.2013, 08:50

Xana multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi - Bretzel