Krem a la Krem

de diaconta in Prajituri, 29 Sep 2010 | 7156 vizualizari

 

O prajitura super cunoscuta,dar delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 plic  si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata
  • 2 plicuri Crema Ole cu gust de vanilie
  • 9 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt
  • rom
  • 200 gr ciocolata lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat

9 oua

9 linguri de zahar

1 plic si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker



Crema

400 ml frisca lichida

300 ml lapte

2 plicuri Crèma Ole cu gust de vanilie Dr.Oetker

Glazura

100 ml frisca

200 gr ciocolata cu lapte



150 gr unt gras



1 lingura rom




Pentru Blat:


Se separa ouale, albusul se bate spuma adaugand pe rand zaharul,pana se obtine o spuma lucioasa si tare.



Se incorporeaza pe rand galbenusurile si apoi praful Crèma la rece amestecand usor cu o spatula.



Se tapeteaza o tava (la cantitatea asta,eu am folosit tava mare de la aragaz),se pune compozitia si se da la cuptor.



Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 25 min. Se verifica daca este copt cu testul "scobitorii".



Blatul nu va creste foarte mult si probabil se va lasa dupa ce se scoate de la cuptor.



Se lasa sa se raceasca si se prepara crema.



Crema:


Se amesteca frisca cu laptele rece si praful de Crema Ole.Se mixeaza totul la viteza mare,obtinandu-se o crema spumoasa.



Crema se pune pe blatul rece si se da la frigider.



Intre timp preparam glazura.



Glazura


Ciocolata rupta bucati,untul cubulete si frisca se pun pe foc si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.Se adauga o lingura de rom.



Se lasa sa se raceasca,dar sa nu se intareasca prea mult.



Se pune cate o lingura peste prajitura rece,incepand de la mijloc inspre margini.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

cristinne 1

03.10.2010, 20:53

de cand zic ca fac si eu... deci ..acum m-am convins: trebuie sa o fac si eu!!!!!

marianascarlat 1

04.10.2010, 21:26

De cand am facut-o prima data, o tot fac intruna. E foarte buna si-i place fiului meu!

diaconta 1

04.10.2010, 21:29

Asa-i Mariana,e simpla si deosebit de gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Maria