Krem a la krem

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 31 Dec 2010 | 2614 vizualizari

 

de mult vruiam sa incerc aceasta prajitura, iata ca i-a venit randul, sursa mea de inspiratie a fost miha, ms miha, e delicioasa :*
Va doresc tuturor UN AN NOU FERICIT!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul ( nu faceti ca mine sa uitati de galbenusuri, am facut-o de 2 ori si la fel am patit, a trebuit sa o iau din tava si sa adaug si galbenusurile :D), apoi punem crema ole de ciocolata.


Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 minute.


Intre timp pregatim crema:


Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.


Glazura:


Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul, o lasam sa se racoreasca, eu am avut ajutor si doru a amestecat in ea astfel racindu-se mai repede.


Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.


dam la rece pana in momentul servirii.


Abia astept sa vad daca are succes diseara, ca pana acum a avut, am mancat aproape jumatate de tava:D:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

04.01.2011, 20:53

Cristinne, e blat normal. Acea crema are in compozitie amidon sau faina asa ca e tot acolo

Tesymo 1

29.12.2013, 13:39

Va rog lamuriti - ma si pe mine, in blat se pune praful din plic sau se prepara crema?

diaconta 1

29.12.2013, 13:43

Tesymo,in blat se pune Praful de crema de ciocolata,in loc de faina,iar pentru crema se foloseste crema de vanilie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem