Krem a la Krem (Tips by Miha)

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mar 2011 | 4660 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta prajitura de cand am descoperit-o pe bucataras.ro. Cand am vazut-o prima data postata de Miha nu a durat mult pana am executat-o. Nu a tinut pana a doua zi. Azi am hotarat sa o fac din nou dar cu crema de capsuni (tipsul era bineinteles de la Miha). Ce bunatate de praji a iesit ca nu am sa mai las atata timp sa treaca pana o voi mai face.
Mersi tare mult Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua + 1 albus
  • 7 lg zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pt. crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • Pt.glazura:
  • 100 g ciocolata neagra menaj
  • 50 ml smantana pt frisca
  • 50 g unt
  • bombonele colorate pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem (Tips by Miha):

Albusurile se separa de galbenusuri (am avut un albus in plus ramas de la ciorba). Se bat spuma bine impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, batandu-se dupa fiecare. La final se adauga praful de ciocolata, se mesteca usor dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 185 grade pt. 25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.


Se pun in vasul in care se vor bate laptele, smantana pt frisca, zaharul si praful de crema si se mixeaza bine pana se intareste. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.


Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu smantana si untul, mestecandu-se continuu pana se topesc toate, fara a fierbe. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bombonele si se da din nou la frigider atata timp cat rezistati tentatiei.


Se mananca, se mananca, se mananca cat de mult se poate.


Inca o data multumesc Miha.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem (Tips by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

17.03.2011, 08:01

buna buna

mirela0911 1

19.03.2011, 19:57

Diana, Sylvia va multumesc
Nadina pup si eu
Luk, Vladimir mersi

adry88 1

03.06.2011, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu capsuni