Krem a la Krem (Tips by Miha)

de mirela0911 in Prajituri, 15 Mar 2011 | 7284 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta prajitura de cand am descoperit-o pe bucataras.ro. Cand am vazut-o prima data postata de Miha nu a durat mult pana am executat-o. Nu a tinut pana a doua zi. Azi am hotarat sa o fac din nou dar cu crema de capsuni (tipsul era bineinteles de la Miha). Ce bunatate de praji a iesit ca nu am sa mai las atata timp sa treaca pana o voi mai face.
Mersi tare mult Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua + 1 albus
  • 7 lg zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Pt. crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • Pt.glazura:
  • 100 g ciocolata neagra menaj
  • 50 ml smantana pt frisca
  • 50 g unt
  • bombonele colorate pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem (Tips by Miha):

Albusurile se separa de galbenusuri (am avut un albus in plus ramas de la ciorba). Se bat spuma bine impreuna cu zaharul. Se adauga pe rand cate un galbenus, batandu-se dupa fiecare. La final se adauga praful de ciocolata, se mesteca usor dupa care se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 185 grade pt. 25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit.

Se pun in vasul in care se vor bate laptele, smantana pt frisca, zaharul si praful de crema si se mixeaza bine pana se intareste. Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider.

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu smantana si untul, mestecandu-se continuu pana se topesc toate, fara a fierbe. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei dupa care se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bombonele si se da din nou la frigider atata timp cat rezistati tentatiei. 

Se mananca, se mananca, se mananca cat de mult se poate.

Inca o data multumesc Miha.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem (Tips by Miha)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert - Prajitura tavalita