Kringel Estonian

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Feb 2012 | 3762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 200 ml lapte cald
  • un ou
  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • pentru uns
  • 70 gr unt
  • zahar -3-4 linguri
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian:

Intr-un bol adanc punem faina cernuta, drojdia faramata cu mana, zaharul, oul si putina sare. Incalzim usor laptele in care am adaugat si untul taiat cubulete. Incepem sa adaugam cate putin peste faina , incorporand. Framantam cu mana pana obtinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de faina folosita poate fi necesar sa mai adaugam sau sa mai reducem usor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim vasul cu-n servet curat si lasam la loc cald pentru cel putin o ora , timp in care aluatul isi dubleaza volumul. Pe masa infainata intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahar, scortisoara si cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(pastram o lingura de pasta) Rulam foaia pana obtinem un sul lung pe care-l taiem in doua , pe lungime,cu un cutit ascutit, lasand cativa cm netaiati la un capat. Din acel capat ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

jolygina 1

09.02.2012, 20:50

super arata ,chiar e senzational

horia 1

09.02.2012, 22:05

arata super bine,felicitari!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:11

Imi placeeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel