Kringle Estonian

de Panacris in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 5362 vizualizari

 

Ei, cu pași mici și repezi am ajuns la rețeta nr. 700 ;) Nici nu-mi vine să cred cum de am ajuns la un astfel de nr de rețete. ;) M-am tot gândit la ceva senzațional și spectaculos. Dar după cum știți rapiditatea și simplitatea, sunt principalele mele atuuri, nu puteam să vă aduc altceva. Miti, mulțumesc mult pentru inspirație! ;)

 

INGREDIENTE

  • lapte călduț 250 ml,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 bucată,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • unt topit 60 g,
  • pentru umplutură:
  • zahăr tos 6 linguri,
  • scorțișoară cca. 2 lingurițe,
  • cacao 2 lingurițe,
  • unt cca. 60 g.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringle Estonian:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută,  ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul obținut se împarte în două bucăți. Una dintre bucăți se întinde pe masa de lucru, într-un dreptunghi care să aibă grosimea de 1 cm. Între timp se amestecă untul cu zahărul tos, praful de cacao și scorțișoară, apoi se unge dreptunghiul cu 3/4 din compoziție. Se rulează apoi se taie de-a lungul ruladei obținute,apoi se împletesc  cele două părți și se unesc, ca și o coroniță. Împletitura obținută se unge restul compozitiei și se coace cca. 25 de minute, la foc mediu în cuptorul preîncins. 

Se procedează la fel și cea de-a doua bucată de aluat.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringle Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

03.10.2013, 15:08

wow ce frumusete ai facut !!!!!!!!!!!!!!felicitari pentru reteta esti o enciclopedie !te admir

Panacris 1

03.10.2013, 17:21

Mulumesc Sylvia, pentru aprecieri și vizita pe pagina mea

Sylvia 1

03.10.2013, 19:48

cu mare drag !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel