Ksra marocana

de RuxyRux in Piine, 18 Dec 2010 | 3992 vizualizari

 

Aceasta paine plata este preparata cu gris si aromata cu anason.
Se serveste in mod traditional alaturi de tajine, o tocanita condimentata marocana, dar este la fel de buna cu salata, branza sau sosuri. Poate fi servita atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 500 gr faina
  • 150 gr gris
  • 1 lingurita anason macinat
  • o lingurita zahar
  • o lingurita si 1/2 sare
  • 2 lingurite drojdie
  • ulei masline pentru uns
  • susan pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ksra marocana:

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).


Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm


Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.


Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de minute.


Cand a crescut ungem cu ulei si punem susanul.


Incingem cuptorul la 200 grade si dam la copt pentru 20-25 de min sau pana painea suna a gol daca este batuta pe spate.


E atat de gustoasa....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ksra marocana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

28.12.2010, 13:58

Razi tu razi...Harap Alb

tanyapatap 1

24.01.2011, 22:21

adry88 1

08.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa