Kurtos - Colac secuiesc

de Criss in Dulciuri, 1 Noi 2010 | 23129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -800 g faina
  • -2 plicuri drojdie uscata (se lucreaza foarte usor cu drojdia uscata si nu se intampla sa nu creasca aluatul)
  • -250 g zahar pudra
  • -200 g margarina / unt
  • -2 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -cca 200 ml lapte caldut.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kurtos - Colac secuiesc:

Se amesteca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelor, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.


Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol.


Si le prajim. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins si focul mic, astfel incat sa se faca repede si sa nu se imbibe cu ulei. Kurtosurile originale nu se prajesc in ulei ci pe un instrument asemanator dar mult mai mare si pe jar.


Cand s-au rumenit, se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.


Eu am caramelizat niste zahar si am turnat peste kurtosi ca sa aduca putin cu originalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos - Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Criss 1

29.11.2010, 14:17

Laly, mai fac cu toata placerea.

Ligia Bxl 1

03.02.2011, 21:47

tare bun bravo

Lau 1

24.02.2012, 08:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kürtős Kolacs (cozonac secuiesc)