La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

de Brindusa in Porc, 30 Noi 2011 | 2612 vizualizari

 

Inca de la inceput va spun: nu stiu sa fac mancare romaneasca. Adica nu-mi place mancarea romaneasca, prin urmare nici nu ma intereseaza s-o gatesc. Orezul cu lapte mi se lipeste de oala, sarmalele sunt fade, tocanita nici sa n-o vad ca are prea multa ceapa prajita, samd. O singura mancare romaneasca iubesc cu adevarat: varza dulce calita. Cu carne sau fara, facuta in tigaie sau la cuptor, oricum o fi, as manca mereu varza alba dulce. Si mancarea chiar imi iese foarte gustoasa.
Si, pentru ca peste putin timp e 1 Decembrie, m-am gandit sa ne sarbatorim cu aceasta mancare neaosa. Hai SA TRAIM!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui (sau alta carne) taiat bucati
  • 100 g afumatura (eu am folosit babic)
  • 1 kg varza alba
  • 5 rosii (sau 200 ml suc de rosii)
  • 150 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne:

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.


Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune capacul si asteapta cateva minute pana cand se inmoaie. Acum ai loc sa pui si restul de varza. Presara cu putina sare, pune capacul si fierbe mancarea la foc mic, cam 20 de minute.


In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C.


Taie rosiile cubulete, sau felii subtiri. Adauga restul; de ulei si rosiile. Amesteca bine, pune capacul si mai fierbe 10 minute.


Pune toata mancarea intr-o forma termorezistenta si pune-o in cuptor pentru 15 minute, sau pana ce varza se rumeneste.


Potriveste mancarea de sare si piper.


Mancarea de varza trebuie neaparat sa aibe langa ea mamaliga si un ardei iute.

 

TIPS-URI

1

De-a lungul anilor am mancat multa varza, asa ca va recomand sa o cumparati pe cea cu foaie fina, subtire, nu tipul de varza chinezeasca care se gaseste atat de mult pe la noi prin piete cu foaie groasa si dura.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

01.12.2011, 17:18

Chiar o mancare romaneasca adevarata!!! La multi Ani!

Criss 1

01.12.2011, 18:51

Foarte buna!

Ina 1

01.12.2011, 21:21

tu nu stii sa gatesti romaneste, eu n-as sti sa gatesc asa putin..... ) Hai sa traim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu ciolan