La multi ani, iepuras de un anisor!

de Oana in Dulciuri, 19 Apr 2009 | 7921 vizualizari

 

Stefan implineste azi un an! La multi ani, puiut scump! Mami a pregatit un tort special! In ultima poza puteti vedea sarbatoritul :)

 

INGREDIENTE

          Blatul:

  • pandispanul cu suc de portocale

         Sirop:

  • 500 ml apa
  • 4 linguri cu zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingura coaja de portocala

        Crema de ciocolata:

  • 750 ml smantana lichida LaDorna (cutia rosie)
  • 2 ciocolate amarui si una cu lapte

        Crema de branza:

  • 2 cutii almette cu smantana
  • 80 g unt moale
  • 2 pahare cu zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • suc de la o sfecla rosie cruda

 

  •  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, iepuras de un anisor!:

Am copt doua blaturi de tort, le-am lasat la racit toata noaptea, apoi le-am taiat in 3 parti. Un blat va forma capul iepurasului, iar din celalalt blat am decupat urechile si fundita. Reteta blatului este AICI




Crema de ciocolata am facut-o tot seara si am lasat-o la rece pana dimineata, cand am batut-o bine cu mixerul. Smantana se incalzeste, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste.



Siropul l-am fiert, apoi l-am lasat la racit si am insiropat blaturile.



Intr-un sfert din crema de branza am pus suc de sfecla rosie si s-a colorat super de tot. Untul se bate bine cu branza, apoi se adauga zaharul pudra si vanilia.



Blaturile le-am umplut cu crema de ciocolata, apoi le-am imbracat in crema de branza si am ornat tortul .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, iepuras de un anisor!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elena1988 1

04.03.2011, 16:46

corina241 1

31.12.2011, 09:45

foarte frumos iepurasul tau ,iar printisorul este minunat

Oana 1

31.12.2011, 12:43

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort iepuras