"Labaneh" cu nuca si menta

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2011 | 2532 vizualizari

 

Labaneh este un aliment present aproape zilnic la micul dejun si cina in tarile arabe.
De aici si marea varietate de servire.
Una din felurile mele preferate este labaneh cu nuca si menta.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • 1/2 pahar de nuca  
  • 2 linguri de frunze de menta verde  
  • 2 catei de usturoi zdrobit( sau ½ lingurita pudra de usturoi)  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Labaneh" cu nuca si menta:

Prepararea iaurtului(”laban”)



Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.



Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.



Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.



Preparare “labaneh”



Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.



Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la frigider.



Se pune labaneh intr-un bol.



Frunza de menta se taie marunt( pastrand putina pentru decor);cateii de usturoi se zdrobesc intr-un mojar sau se trec prin presa pentru usturoi;nuca se zdrobeste intr-un mojar sau macina prin masina de nuca mai grosier; se adauga toate la labaneh si se amesteca bine.Se potriveste de sare.



Se face o depresiune in mijlocul farfuriei in care se toarna ulei de masline virgin din abundenta.



Se decoreaza cu jumatati de nuca si frunza de menta verde.



Se mananca de obicei cu lipie arabeasca, dar si sub forma de sos aperitiv cu castraveti sau morcovi.



Se rupe lipia in bucati mici, care se modeleaza in forma de jgheab si se iau cu ele labaneh din farfurie.



Se mananca alaturi de masline, rosii, castraveti.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu nuca si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

19.12.2011, 22:22

Doamne retetele tale ma lasa pur si simplu fara cuvinte...le iubesc...si gata...te admir foarte foarte tare

mirela0911 1

19.12.2011, 22:37

sigur mi-ar place si mie

Mihaela11_jo 1

20.12.2011, 00:48

Ruxy
Mirela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei si cartofi, dreasa cu labaneh