Langosi cu urda si branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Feb 2017 | 1148 vizualizari

 

Fara numar, fara numar...asa se mananca :))))) garantat! :))))) Se topesc in gura aceste gogosi uriase de bune ce sunt!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. faina
  • 3 linguri miere
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri lapte
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de portocala
  • 200 ml lapte

Umplutura:

  • 300 gr. urda proaspata
  • 200 gr. branza dulce
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu urda si branza dulce:

Se prepara usor, rapid si simplu...


Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10 minute.


Faina cernuta se amesteca intr-un vas cu sarea si praful de copt.


Laptele (200 ml) se incalzeste, se infierbanta usor, se pune vanilia, apoi se pune peste untul taiat cubulete, se adauga smantana, mierea, se amesteca, se pun ouale batute usor.


Peste faina, se pune maiaua, coaja de portocala, se adauga compozitia lichida si se framanta aluatul, apoi se unge cu ulei si se acopera cu foile de prospetime, se pune vasul cu aluat in alt vas (lighenas) cu apa fierbinte si se lasa la cald, 35- 40 de minute.


Cand a crescut, se ia vasul din ligheanul cu apa calda. Se rup 10 bucati de aluat, cat o minge de tenis.


Umplutura: Se amesteca urda cu branza dulce cu zaharul si coaja rasa de lamaie.


Pe o suprafata usor infainata, se pune cate o bucata, cu mainile inmuiate in ulei se intinde foaia, se pune umplutura si se pliaza, apoi se da forma dorita, avand grija sa sigilam marginile. Se fac toate gogosile si se lasa pe o foaie pergament.


Gogosile se prajesc in ulei, pe ambele parti, cu grija sa nu ramana crude in mijloc (puteti testa o bucata ca sa stiti exact cat sa le lasati la prajit). Am scos fiecare bucata pe un platou cu hartie absorbanta, apoi am mutat langosii pe platoul cu zahar pudra.


O minunatie!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu urda si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

13.02.2017, 22:01

Multumesc Mimi!

RuxyRux 1

13.02.2017, 22:01

Multumesc Daniela!

RuxyRux 1

13.02.2017, 22:01

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si malai