Lapin a la Cocotte

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 19 Oct 2010 | 7034 vizualizari

 

am inteles ca e o reteta de tocanita de iepure foarte apreciat in Franta

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure 
  • 3 felii groase de Bacon,
  • 3 cepe taiate pestisori,
  • 2 graunti de usturoi,
  •  tocati marunt,
  •  3 linguri faina,
  • 1 cana cu supa de vita cu bulion strecurata,
  • 60 ml vin rosu, cimbru uscat,
  • patrunjel uscat,
  • 2 frunze de dafin,
  • cateva ciuperci champignion,
  • sare si piper.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapin a la Cocotte:

Se prajeste baconul intr-o cratita pana cand se topeste grasimea si apoi se indeparteaza, pastrand in cratita grasimea.In acea grasime se calesc ceapa si usturoiul.Se adauga bucatelele de iepure si se lasa la foc mediu pana ce carnita devine aurie.Se presara faina si se mai lasa pe foc 5minute sa se rumeneasca dupa care se adauga supa de vita, patrunjelul, cimbrul, lamele de ciuperci, vinul si foile de dafin. Se acopera cu capacul cratita si se lasa cam o ora sa fiarba inabusit, adaugand la nevoie din nou supa.Se adauga sare si piper si se serveste cu piure de cartofi sau cu teietei cu ou sotati in unt. Eu am servit cu piure si cu painica prajita cu unt, cimbru si usturoi.



TIPS-URI

1

adaugarea ciupercilor este optionala iar unii bucatari am inteles ca adauga la sos si putin mustar

2

alaturi de acest fel de mancare se vor servi felii de paine taiata triunghiuri usor prajite si  frecate cu unt , cimbru si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapin a la Cocotte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

epurasha2bb 1

28.10.2010, 22:19

multumesc lili!

Mitinita 1

23.11.2010, 19:55

am venit si eu in vizita la iepuras

epurasha2bb 1

24.11.2010, 15:29

multumesc inca o data tuturor celor ce m-au votat, adica in primul rand lui tata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale