Lapte cu gris si dulceata de visine

de Rocsi in Dulciuri, 20 Oct 2011 | 4694 vizualizari

 

Un dulce al copilariei!!!Nu am facut de cativa ani de zile,iar acum m-am gandit ca ar fi potrivit.Chiar ca e delicios(mai ales ca nu am facut de mult) si usor de realizat!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 70 gr gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • jumatate de sticluta esenta de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu gris si dulceata de visine:

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul si cu cel vanilat,intr-un ceaunel(sau alta cratita daca nu aveti ceaunel).

Cand laptele incepe sa dea in clocot,dam focul aragazului mai mic si incepem sa punem grisul.

Il turnam in ploaie si invartim foarte repede cu un tel.

Lasam sa fiarba putin,pana se ingroasa,apoi punem esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Punem si untul si il omogenizam cu grisul.

 Luam de pe foc laptele cu gris si il acoperim doua minute,pentru ca sa se aromatizeze de la lamaie .

Asezam in boluri,iar deasupra punem dulceata de visine.

Simplu,dar bun,zic eu!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu gris si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

22.10.2011, 11:07

elena

RuxyRux 1

22.10.2011, 11:24

Asta le-am facut si eu copiilor saptamana asta ...o mare bunatate Pup cu drag Rocsicuta dulce

Rocsi 1

22.10.2011, 20:24

chiar o mare bunatate..nu facusem de ani si am zis ca e timpul sa fac pupicei multi draga ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nopti libaneze-“Layali libnan”