Lapte cu mamaliguta

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 21 Dec 2014 | 3842 vizualizari

 

Mamaliguta am mai scris cum o fac, dar o sa scriu si aici. Am venit cu mai multe poze de data aceasta. Am scris si cantitatile exacte la ingrediente.
Cat despre laptele cu mamaliga, pot sa spun ca-mi aduce aminte de copilarie, cand stateam la bunica, seara, la o mica masa rotunda si ma asezam pe o copaie, iar bunica imi zicea sa nu mai stau acolo pentru ca voi face numai fete :))) si uite ca fata am facut deocamdata.
De adaugat ca laptele proaspat de la vaca era foarte bun, imi placea nefiert, fara sare sau zahar. Si bine-nteles, abia asteptam sa-l manac cu mamaliguta pregatita de bunica.
Cred ca lucrurile simple aduc, de fapt, cele mai mari bucurii.

 

INGREDIENTE

  • 1l apa;
  • o lingurita de sare;
  • o lingura de ulei;
  • 250g malai;
  • 1l lapte dulce.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte cu mamaliguta:

Se pun apa, sarea si uleiul intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

Se serveste cu lapte dulce.

TIPS-URI

1

Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:07

Mancarea copilariei la bunici!

monik80 1

20.03.2015, 13:14

blue65 1

29.03.2015, 23:47

Imi aminteste de vacantele la bunici...yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Suc proaspăt de fructe