Lapte de cocos

de adnia in Vegan / Raw vegan, 11 Ian 2013 | 20637 vizualizari

 

Cu siguranta cunoasteti si voi o multitudine de retete care contin lapte de cocos...si cu siguranta l-ati cautat prin magazine. uneori l-ati gasit, asa ca mine, alteori nu, tot ca mine:) Insa eu recunosc ca am fost oarecum dezamagita de pretul sau si de conservantii continuti in cutii, asa ca m-am hotarat sa gasesc varianta perfecta. Si cred ca am gasit-o! Unde mai pui ca-ti poti face propriul lapte de cocos, oricat de mult sau de putin e nevoie pt. prepaparea diferitelor retete. E extrem de usor de preparat...si foarte ieftin.

 

INGREDIENTE

  • nuca de cocos
  • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Asadar, sa trecem la treaba!


Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat!


Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si greu de spart), am ales varianta fulgi de cocos, cei pe care-i cunoastem toti. Nuca de cocos (si implicit fulgii) contin multe grasimi, asa ca laptele rezultat este foarte gras...voi il diluati cat va place.


Deci, fulgii de cocos (cca 100 gr) se lasa la hidratat cu 1 cana apa fiarta (cca 10 min)--asta pt. ca fulgii sa-si recapete proprietatile. Se toarna totul in blender si se pulseaza 1 min, apoi se strecoara lichidul rezultat (laptele). Apoi, fulgii se pun din nou in blender cu inca 1 cana de apa fiarta si se mai mixeaza odata...din nou se strecoara si se amesteca cele 2 lichide...astfel am obtinut laptele de cocos. Veti observa ca este foarte aromat si gras (il puteti dilua si aroma dupa preferinta cu fructe, vanilie, scortisoara, cardamom, etc)


Se lasa la racit, apoi e gata pt. consum ca atare (mie imi place foarte mult), sau se poate utiliza la prepararea diverselor mancaruri, budinci, prajituri, etc.


Se poate pastra la frigider in recipiente de sticla cca 3 zile. Daca il lasati peste noapte, veti observa ca deasupra lui se formeaza o pelicula ferma--aceea este untul de cocos, pe care, de asemenea, il puteti include in retete multiple.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

12.01.2013, 11:41

Sim0na 1

12.01.2013, 11:57

sorina29 1

16.01.2013, 23:19

multumesc pentru reteta,si eu am cautat in magazin ori nu am gasit,ori era la pret mare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Unt de caju