Lapte de cocos

de adnia in Vegan / Raw vegan, 11 Ian 2013 | 27988 vizualizari

 

Cu siguranta cunoasteti si voi o multitudine de retete care contin lapte de cocos...si cu siguranta l-ati cautat prin magazine. uneori l-ati gasit, asa ca mine, alteori nu, tot ca mine:) Insa eu recunosc ca am fost oarecum dezamagita de pretul sau si de conservantii continuti in cutii, asa ca m-am hotarat sa gasesc varianta perfecta. Si cred ca am gasit-o! Unde mai pui ca-ti poti face propriul lapte de cocos, oricat de mult sau de putin e nevoie pt. prepaparea diferitelor retete. E extrem de usor de preparat...si foarte ieftin.

 

INGREDIENTE

  • nuca de cocos
  • apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Asadar, sa trecem la treaba!

Pt. lapte de cocos avem nevoie de nuca de cocos (sau fulgi de cocos), apa fierbinte si cam atat!

Pt. ca eu nu am gasit nuca de cocos cand am avut nevoie (si e si greu de spart), am ales varianta fulgi de cocos, cei pe care-i cunoastem toti. Nuca de cocos (si implicit fulgii) contin multe grasimi, asa ca laptele rezultat este foarte gras...voi il diluati cat va place.

Deci, fulgii de cocos (cca 100 gr) se lasa la hidratat cu 1 cana apa fiarta (cca 10 min)--asta pt. ca fulgii sa-si recapete proprietatile. Se toarna totul in blender si se pulseaza 1 min, apoi se strecoara lichidul rezultat (laptele). Apoi, fulgii se pun din nou in blender cu inca 1 cana de apa fiarta si se mai mixeaza odata...din nou se strecoara si se amesteca cele 2 lichide...astfel am obtinut laptele de cocos. Veti observa ca este foarte aromat si gras (il puteti dilua si aroma dupa preferinta cu fructe, vanilie, scortisoara, cardamom, etc)

Se lasa la racit, apoi e gata pt. consum ca atare (mie imi place foarte mult), sau se poate utiliza la prepararea diverselor mancaruri, budinci, prajituri, etc.

Se poate pastra la frigider in recipiente de sticla cca 3 zile. Daca il lasati peste noapte, veti observa ca deasupra lui se formeaza o pelicula ferma--aceea este untul de cocos, pe care, de asemenea, il puteti include in retete multiple.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Halva ruseasca