Lapte de migdale

de adnia in Vegan / Raw vegan, 6 Ian 2013 | 7493 vizualizari

 

Intalnirea cu o mamica al carei baietel este intolerant la cazeina m-a facut sa caut tot felul de solutii in acest sens, mai ales ca micutul isi dorea si el inghetata, lapte cu orez, lapte cu gris, etc...ca toti copiii, de altfel. Asa ca in cautarile mele am gasit cum se prepara in casa laptele de nuci si seminte....e mai ieftin decat cel cumparat in magazine, nu contine conservanti, nu vine in cutii de metal sau carton, e bun la gust, se poate personaliza dupa preferinte si...e proaspat!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 100 gr, migdale
  • 2-3 cani de apa (cu cat punem mai multa apa, cu atat iese mai diluat)
  • 1 lingurita de miere
  • cateva granule sare de mare (sau orice alta sare aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Se lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun in blender impreuna cu apa, sarea si mierea si se mixeaza bine cca. 3 min. Veti observa cum lichidul si-a schimbat culoarea din transparent in albicios...acesta este laptele care trebuie strecurat f. bine (eu am folosit doua site fine). Se consuma fie imediat, fie se poate pastra in frigider in recipiente de sticla cca 4 zile.

Din aceasta cantitate mie mi-a iesit cca 400 ml lapte.


Enjoy!

 

TIPS-URI

1

in loc de miere se pot folosi si curmale sau smochine muiate si ele, in prealabil. Hidratarea fructelor si semintelor le activeaza enzimele si ajuta blenderul. Acest lapte se comporta la fel ca unul norma, se poate folosi in milkshakuri de fructe, cu vanilie, presarat cu scortisoara, in orez cu lapte, budinci, etc.

2

pulpa de migdale care ramane in urma strecurarii se poate refolosi in prajituri, amestacata cu iaurturi, etc. Se poate usca in cuptor si utiliza pe post de faina de migdale (eventual o mai puteti cerne pt. a separa pulpa de urmele de coaja)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adnia 1

06.01.2013, 14:23

da, e laptele meu preferat (din categoria raw vegan, of course

Lau 1

06.01.2013, 18:31

mamaieelena 1

06.01.2013, 19:34

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de migdale