Lapte de pasare

de ReteteleBunicii ro in Dulciuri, 16 Ian 2010 | 7747 vizualizari

 

Pentru altii venitul socrilor la ei acasa e un calvar. In cazul nostru e o placere (si probabil va fi asa intotdeauna). De data aceasta am gatit cu totii lapte de pasare (o alta pofta a Madalinei din aceasta perioada :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte
  • 200 g zahar
  • baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
  • 6 oua
  • (optionala: 1 lingura de faina)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si vanilia.

Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta. Se lasa fiecare bulgaras de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.

Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia (poti amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrei ca laptele sa fie mai gros).

Compozitia astfel obtinuta ee toarna fierbinte peste bulgarasii din spuma. Apoi se da la rece.

TIPS-URI

1

Preparatul va iesi MULT mai bun daca va ajuta si bebelul din burtica mamicii lui :D :D :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Lau 1

30.08.2012, 14:28

la multi ani

Rocsi 1

30.08.2012, 20:56

La multi ani!

Laly 1

30.08.2012, 22:47

La multi ani

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terina de citrice decorată cu portocale și afine în miere