Lasagna

de divainbucatarie in Lasagna, 29 Oct 2010 | 8670 vizualizari

 

Lasagna seamana cu un tort format din straturi de paste umplute cu carne tocată sau legume şi branza.
În funcţie de regiune italienii pregătesc lasagna in stiluri diferite. În Campania veti intalni mozzarella, branza ricotta şi carnaţi în lasagna. La Milano mancam lasagna cu Gorgonzola şi ciuperci, în timp ce în Piemont vom gasi lasagna cu trufe. Mai exista retete pentru lasagna vegetariana sau lasagna cu peşte sau fructe de mare.
Eu am facut lasagna cu piept de pui in stil Bolognese...

 

INGREDIENTE

  • PT sos Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • Pt sos Bolognese:
  • 500 g piept de pui fiert si taiat marunt
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 5 linguri ulei masline
  • 400 ml suc rosii
  • 100 ml vin rosu
  • o frunza busuioc
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g branza rasa (mozzarela, cascaval sau ricotta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Preparare sos Bechamel:

Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu cascavalul ras.

Preparare sos Bolognese:

Incalzim intr-o tigaie uleiul si punem la calit ceapa si usturoiul. Cand sunt foarte putin calite adaugam carnea de pui. Lasam putin sa se intrepatrunda gusturile si adaugam sosul de rosii si vinul.

Condimentam cu sare, piper, apoi punem frunza proaspata de busuioc si cimbru.

Asamblare Lasagna:

Fierbem foile de lasagna cam 3 minute in apa cu sare, apoi le scurgem.
Ungem un vas cu unt si punem un rand de foi de lasagna. Peste acestea punem un strat de sos Bechamel, apoi sosul de carne si peste toate un strat de branza (mozzarella rasa, cascaval sau ricotta). Repetam operatiunea de 4-5 ori. Peste stratul final de lasagna turnam sos Bechamel amestecat cu 2 linguri de sos de rosii si branza. Coacem timp de 30 de minute, in cuptorul preancalzit la 180°C. Se serveste fierbinte. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Simymy 1

01.07.2011, 20:35

am facut si eu este minunata.....cea mai buna lasagna ever....bv...felicitari..... la cat mai multe retete delicioase...

babi5 1

12.06.2014, 21:05

Xandrinne 1

10.12.2016, 11:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ciuperci si afumatura