Lasagna

de Ligia Bxl in Lasagna, 3 Ian 2011 | 2710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr de foi lasagna
  • 1 kg de carne tocata amestec porc-vita
  • 2-3 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 5 rosii decojite
  • 250 gr bulion de rosii lichid
  • 200 gr branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru si oregano
  • ptr sos bechamel:
  • 300 gr de unt
  • 8 linguri de faina
  • 1 1/2 l lapte
  • sare
  • piper
  • 300 gr de cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil pisam si le adaugam peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata, condimentele, sarea, piperul si la urma bulionul.


Sosul Bechamel se face astfel: se topeste untul si se adauga faina amestecandu-se continuu sa nu se prinda, apoi laptele putin cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare, piper dupa gust si apoi cascavalul ras. Ptr aceasta compozitie de lasagna eu am folosit o tava dreptunghiulara de aragaz care am uns-o cu unt si apoi am pus pe toata suprafata un strat de bechamel apoi un strat de foi oparite(cu apa fiarta) apoi iar un strat de sos, un strat de carne si de branza feta razuita. Se repeta ca la inceput pana se termina toate, partea de la final trebuie sa fie de sos si de branza feta razuita, apoi dam la cuptor sa se coaca si pe deasupra sa se rumeneasca.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

07.01.2011, 11:57

preferata familiei noastre!

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

pai sa faci kamy ca no sa-ti para rau,eu am facut o tava mare,tu poti sa pui cantitati mai mici ptr o lasagna mai mica de incercare

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

diva si preferata noastra mai ales a copiilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vanata si carne de vita