Lasagna

de madi_marin in Lasagna, 26 Aug 2013 | 3340 vizualizari

 

Mă gândeam de ceva vreme sa mai pregătesc o lasagna. Am găsit foi proaspete, ceea ce m-a încândat nevoie mare. Aşa că m-am apucat de treabă.Nu este chiar originala reţetă, dar este varianta mea. Nu pot să vă spun cât de bună a ieşit! Sunt foarte încântată de rezultat!

 

INGREDIENTE

Un vas de lut de 10 x 27 cm :

  • 400 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • amestec de mazăre, morcov,ţelină (congelat)
  • 1/2 conservă pulpă de roşii cubuleţe
  • foi proaspete de lasagna
  • 50 ml vin roşu
  • caşcaval ras
  • smântână pentru gătit
  • 1 ou
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să fiarbă la foc iute până scade apa, după care se adaugă vinul. Se pun şi roşiile şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se mai lasă vreo 5 minute pe foc, după care se dă vasul deoparte.


În forma de lut, ţinută în prealabil în apă cam 30 de minute, se pun staturile astfel : foaie de lasagna, smântână de gătit cât să o acopere, compoziţie de carne, caşcaval ras şi tot aşa până se umple forma. Deasupra se pune foaia, smântâna, caşcaval ras şi se dă vasul la cuptorul încins. Când caşcavalul s-a topit, se scoate vasul din cuptor şi se unge stratul de caşcaval topit cu ou bătut cu 1 lingură de smântână de gătit şi o linguriţă de pastă de tomate. Se bagă din nou vasul la cuptor până se formează crusta delicioasă.


Se serveşte caldă!


Deşi pare doar….nu e greu deloc de preparat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Sidy 1

28.08.2013, 08:47

Tare buna mai e Si aspectuoasa !

jolygina 1

28.08.2013, 11:05

ralu_ca 1

28.08.2013, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de porc