Lasagna

de madi_marin in Lasagna, 26 Aug 2013 | 4534 vizualizari

 

Mă gândeam de ceva vreme sa mai pregătesc o lasagna. Am găsit foi proaspete, ceea ce m-a încândat nevoie mare. Aşa că m-am apucat de treabă.Nu este chiar originala reţetă, dar este varianta mea. Nu pot să vă spun cât de bună a ieşit! Sunt foarte încântată de rezultat!

 

INGREDIENTE

Un vas de lut de 10 x 27 cm :

  • 400 g carne tocată amestec
  • 1 ceapă
  • amestec de mazăre, morcov,ţelină (congelat)
  • 1/2 conservă pulpă de roşii cubuleţe
  • foi proaspete de lasagna
  • 50 ml vin roşu
  • caşcaval ras
  • smântână pentru gătit
  • 1 ou
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să fiarbă la foc iute până scade apa, după care se adaugă vinul. Se pun şi roşiile şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se mai lasă vreo 5 minute pe foc, după care se dă vasul deoparte.


În forma de lut, ţinută în prealabil în apă cam 30 de minute, se pun staturile astfel : foaie de lasagna, smântână de gătit cât să o acopere, compoziţie de carne, caşcaval ras şi tot aşa până se umple forma. Deasupra se pune foaia, smântâna, caşcaval ras şi se dă vasul la cuptorul încins. Când caşcavalul s-a topit, se scoate vasul din cuptor şi se unge stratul de caşcaval topit cu ou bătut cu 1 lingură de smântână de gătit şi o linguriţă de pastă de tomate. Se bagă din nou vasul la cuptor până se formează crusta delicioasă.


Se serveşte caldă!


Deşi pare doar….nu e greu deloc de preparat.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Sidy 1

28.08.2013, 08:47

Tare buna mai e Si aspectuoasa !

jolygina 1

28.08.2013, 11:05

ralu_ca 1

28.08.2013, 18:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu sos Bolognese