Lasagna

de Oana in Lasagna, 2 Mai 2009 | 22829 vizualizari

 

Am gasit reteta pe spatele cutiei de paste si am incercat-o, a iesit foarte buna si nu e prea complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de paste lasagna
        Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • o cutie de 400 g rosii in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
        Sosul bechamel:
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 l lapte
  • o lingura cu parmesan
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • parmesan sau cascaval ras, deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu sosul de carne: calim in uleiul de masline ceapa taiata cubulete, morcovul ras si usturoiul. Adaugam carnea si lasam la inabusit, apoi rosiile cubulete. Adaugam un pahar cu apa sau supa de legume si lasam pe foc 45 min. Condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si rozmarin.


Pentru sosul bechamel punem untul la topit, presaram faina si apoi adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroasa putin si condimentam.


Ungem un vas de iena cu unt si punem un rand de foi lasagna, si sos bolognese in straturi.


Peste fiecare strat se presara parmesan. deasupra se pune sosul beshamel, cateva fasii de unt, eu am pus si putin suc de rosii.


Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 20 min. Luam folia, punem cascaval ras si mai lasam 10 minute.


Se poate servi cu smantana.




Italian Food: How To Make Lasagna
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

jolygina 1

22.05.2011, 01:41

ce mult imi place reteta asta super vreau o portie

Pushaa 1

27.01.2014, 13:14

buna

babi5 1

27.01.2014, 14:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmale cu crupe-reteta de post

de abetina 3

ieri la 15:26

Porc cu taitei lati si cascaval afumat

ieri la 12:55

RETETA RECOMANDATA
Lasagna