Lasagna

de Oana in Lasagna, 2 Mai 2009 | 21739 vizualizari

 

Am gasit reteta pe spatele cutiei de paste si am incercat-o, a iesit foarte buna si nu e prea complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de paste lasagna
        Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • o cutie de 400 g rosii in bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
        Sosul bechamel:
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu faina
  • 1/2 l lapte
  • o lingura cu parmesan
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • parmesan sau cascaval ras, deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu sosul de carne: calim in uleiul de masline ceapa taiata cubulete, morcovul ras si usturoiul. Adaugam carnea si lasam la inabusit, apoi rosiile cubulete. Adaugam un pahar cu apa sau supa de legume si lasam pe foc 45 min. Condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Pentru sosul bechamel punem untul la topit, presaram faina si apoi adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroasa putin si condimentam.

Ungem un vas de iena cu unt si punem un rand de foi lasagna, si sos bolognese in straturi.

Peste fiecare strat se presara parmesan. deasupra se pune sosul beshamel, cateva fasii de unt, eu am pus si putin suc de rosii.

Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 20 min. Luam folia, punem cascaval ras si mai lasam 10 minute.

Se poate servi cu smantana.


Italian Food: How To Make Lasagna
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

22.05.2011, 01:41

ce mult imi place reteta asta super vreau o portie

Pushaa 1

27.01.2014, 13:14

buna

babi5 1

27.01.2014, 14:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI