Lasagna

de elucubratiiculinare in Lasagna, 13 Dec 2013 | 5527 vizualizari

 

cine poate refuza asa ceva?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 500 g cârnați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sos marinara
  • foi lasagna
  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă
  • 600 g mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregătim din timp sosul marinara.


Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.


Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)


Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare. Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna. Aranjăm un strat de foi. Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci. Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra. Punem jumătate din sosul de carne. Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne. Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.


Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.


Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

14.12.2013, 10:00

Pushaa 1

14.12.2013, 21:07

mihaelam90 1

20.12.2013, 11:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si parmezan