Lasagna

de luminita20_2006 in Lasagna, 27 Mar 2010 | 5742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • - 1 ceapa
  • - 1lingura pasta de rosii
  • -1 morcov
  • -1 telina pastea superioara
  • -1 conserva rosii in bulion -150 ml vin alb
  • - sare piper
  • - rozmarin
  • -2 catei usturoi
  • - patrunjel
  • sos bechamel:
  • - 300 gr lapte
  • - 2linguri faina
  • - 50 gr unt
  • - nucsora -100 gr cascaval
  • - 100 gr parmezan
  • sare
  • - foi lasagna
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.

Morcovul se da prin razatoare, telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se adauga morcovul cu telina si ustoroiul si se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga rosile in bulion si restuld e vin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul. Se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.

Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele. Cand s-a legat se ia de pe foc si adaugam cascaval si parmezanul ras, condimentam.

Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga:

- un rand de foi

- sos bechamel

- sosul bolognese

Reluam din nou cu foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata