Lasagna

de - Andreea - in Lasagna, 4 Feb 2014 | 8078 vizualizari

 

Lasagna...foi patrate sau dreptunghiulare de pasta !Un fel de mancare tipic bucatariei italiene ,cea mai cunoscuta fiind lasagna alla bolognese ( ragu,parmezan si sos bechamel).Delicioase e putin spus ... unde mai pui ca se gatesc destul de usor !!!
Merita incercate !!!

 

INGREDIENTE

  • 11 foi de lasagna
  • 500 gr carne tocata
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 500 ml sos bechamel
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • unt( pentru uns)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.


Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul.


Cand aproape s-au calit,adaugam carnea ,turnam vinul ,amestecam si lasam cateva minute sa fiarba in continuare la foc moderat.


Adaugam sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn.Mai lasam cateva minute sa fiarba la foc mic si apoi inchidem si lasam sa se raceasca putin.


Ungem o tava cu unt ( tava mea este 25\30 ) si asezam un prim strat de foi de lasagna .


Turnam un strat de ragu ( compozitia de carne) ,apoi un strat de parmezan.


Asezam apoi din nou un strat de foi de lasagna,ragu si parmezan.


Facem un ultim strat de foi de lasagna,ungem cu suc de rosii.Acoperim cu un strat de sos bechamel si incheiem cu parmezan.


Incalzim cuporul la 200 grade Celsius.


Introducem tava la cuptor pentru 20-25 minute ( pana ce lasagna s-a rumenit usor la suprafata).


Se serveste calda !

 

TIPS-URI

1

Lasagna se serveste alaturi de un pahar de vin rosu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

- Andreea - 1

07.02.2014, 15:23

crinined 1

28.10.2014, 20:49

- Andreea - 1

11.08.2015, 15:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete