Lasagna

de Andreea Caroline in Lasagna, 4 Feb 2014 | 7242 vizualizari

 

Lasagna...foi patrate sau dreptunghiulare de pasta !Un fel de mancare tipic bucatariei italiene ,cea mai cunoscuta fiind lasagna alla bolognese ( ragu,parmezan si sos bechamel).Delicioase e putin spus ... unde mai pui ca se gatesc destul de usor !!!
Merita incercate !!!

 

INGREDIENTE

  • 11 foi de lasagna
  • 500 gr carne tocata
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 500 ml sos bechamel
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • unt( pentru uns)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi cat mai mici.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai fin.


Punem ulei de masline intr-o tigaie,la foc moderat si calim ceapa impreuna cu morcovul.


Cand aproape s-au calit,adaugam carnea ,turnam vinul ,amestecam si lasam cateva minute sa fiarba in continuare la foc moderat.


Adaugam sucul de rosii si amestecam cu o lingura de lemn.Mai lasam cateva minute sa fiarba la foc mic si apoi inchidem si lasam sa se raceasca putin.


Ungem o tava cu unt ( tava mea este 25\30 ) si asezam un prim strat de foi de lasagna .


Turnam un strat de ragu ( compozitia de carne) ,apoi un strat de parmezan.


Asezam apoi din nou un strat de foi de lasagna,ragu si parmezan.


Facem un ultim strat de foi de lasagna,ungem cu suc de rosii.Acoperim cu un strat de sos bechamel si incheiem cu parmezan.


Incalzim cuporul la 200 grade Celsius.


Introducem tava la cuptor pentru 20-25 minute ( pana ce lasagna s-a rumenit usor la suprafata).


Se serveste calda !

 

TIPS-URI

1

Lasagna se serveste alaturi de un pahar de vin rosu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Andreea Caroline 1

07.02.2014, 15:23

crinined 1

28.10.2014, 20:49

Andreea Caroline 1

11.08.2015, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui, ciuperci si sos Bechamel