Lasagna

de cristeena20 in Lasagna, 2 Mai 2014 | 6824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de foi lasagna
  • sos bechamel (500 ml)
  • 300 gr carne tocata de vita sau amestec cu porc
  • o bucatica de carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lta boia
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline, sare, piper, oregano uscat, busuioc verde, 2 foi dafin
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 250 ml suc de lamaie (sau apsta de rosii amestecata cu apa fierbinte)
  • cascaval razuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea tocata. Amestecam bine si dupa 3 minute aduagam vinul alb. Lasma sa fiarba acoperit cca 5 minute. Adaugam dafin,sare, piper, boiaoregano uscat , pasta de rosii diluata ciu apa clocotita si lasam la fiert cca 15-20 minute la foc mic, amestecand continuu si aduagand apa fierbinte la nevoie. La final daugam busuiocul verde tocat fin.. Dam deoparte.


Facem sosul Bechamel (vezi reteta: din 50 gr unt, 50 gr faina si 450 ml lapte) sau il cumparam gata facut de la supermarket.


Pregatim vasul in care se face lasagna. Punem pe fund un strat de bechamel, acoperim cu un strat de foi de lasagna, avand grija sa acoperim toata suprafata, ungem foile cu bechamel cu generozitate si punem sosul bolognese. deasupra punem iar foile de lasagna, aranjandu-le bine. Apoi repetam: bechamel, bolognese si iar foile de lasagna. Deasupra trebuie sa fie foile si mult sos bechamel . Radem cascaval si parmezan si dam la cuptorul preincalzit la cca 180 grade pt aprox.35 minute, cand devine rumena deasupra . Invelim vasul cu folie de aluminiu si lasam in cuptor cca 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

04.05.2014, 14:34

Cris, trebuie sa te detasezi de comentariile de pe fb. exista si vor exista mereu pareri impartite. important este ca un preparat sa fie pregatit cum trebuie si sa placa celor de la masa! eu ador lasagna si nici eu nu fierb/ oparesc foile. in schimb eu folosesc supa pe care o pun in vasul de copt cat sa acopere cu totul foile, iar acestea trag toata supa!
gatesti foarte bine, mie una imi plac mult preparatele tale! :

RuxyRux 1

04.05.2014, 14:42

Eiii naaaa...pisici mai frate! Si eu inainte o faceam cu foile nefierte dar aveam mult mult sos si se fierbeau exact cat trebuia....de-o vreme le trec ptuin prin apa fiarta cateva secunde dar tot nu inseamna ca le fierb! Da-i incolo de nemultumiti! Nu mai pune la suflet draga mea!

angyb 1

05.05.2014, 11:02

Cristina sa sti ca si eu folosesc foile fara sa le fierb pt.ca se gasesc in comert (aici in Italia) foi care chiar se precizeaza ca nu au nevoie de fierbere ,nu tine cont de comentarii rautacioase ,ai o reteta foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert choux a la creme
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu carne tocata -la cuptor /pasta all forno

ieri la 22:31

Crema de zahar ars

de Lau 9

ieri la 22:15

Drob de pui

de Lau 9

ieri la 21:30

Tort cu ciocolata si zmeura

de oanapl 6

ieri la 20:45

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu sos Bolognese