Lasagna cu carne de vita macinata si legume

de Mihaela11_jo in Lasagna, 6 Feb 2011 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasaPentru sosul de carne cu legume
  • 1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 8 rosii mari
  • 4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi)
  • 4 dovlecei mici ( zucchini)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite condimente mixte macinate: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafinPentru sosul alb
  • 1 litru lapte
  • 60 gm unt
  • 80 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de nucsoara macinata-
  • 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita macinata si legume:

Sosul de carne cu legume

Se taie marunt ceapa si usturoiul.

Ardeii se taie julien.

Dovleceii se taie in bucati mici.

Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.

Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.

Sosul alb

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.

Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.

Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.

Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.

Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .

Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.

Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.

Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).

Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.

Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita macinata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

11.02.2011, 22:04

Pentru 9 persoane mancacioase!!!

Dana_Retetegg 1

12.02.2011, 22:53

Mihaela11_jo 1

14.02.2011, 01:14

Multumesc Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!