Lasagna cu foi de casa

de Gherca Daniela in Lasagna, 16 Noi 2016 | 15652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sosul Ragu:
  • 1kg carne amestec porc/vita
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 2 conserve rosii in suc propriu (800g)
  • 1 borcan sos bolognese
  • 2 cescute apa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 100ml lapte
  • Sosul Bechamel
  • 100g unt
  • 100g faina
  • 1 litru lapte
  • sare
  • nuscoara
  • Pentru foile de lasagna:
  • 3 oua
  • cca.300-350g faina (in functie de marimea oualor)
  • sare
  • In plus:
  • cascaval ras
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu foi de casa:

Pentru sosul Ragu:

Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma adaugam sosul bolognese, conservele de rosii si apa si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora si jumatate, pana obtinem un sos bine legat, daca apa se evapora rapid se mai poate adauga apa. Spre final condimentam cu sare, piper si putin cimbru, iar pentru a avea un sos mai cremos am adaugat si 100 ml lapte. Mai lasam cca. 5 minute, iar sosul ragu este gata.

Pentru sosul Bechamel:

Intr-un ibric punem untul, lasam pe foc pana se topeste, pe urma adaugam faina in ploaie si amestecam cu un tel pana obtinem o pasta, adaugam si laptele putin cate putin amestecand energic, apoi condimentam cu sare si nucsoara si continuam sa amestecam pana cand sosul s-a ingrosat. Il lasam sa se racoreasca pana incepem asamblarea.

Pentru foile de lasagna:

Intr-un bol adaugam ouale si putina sare, apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si tare. Aluatul obtinut l-am impartit in bucati de marimea unui ou, le-am presarat cu faina si le-am trecut prim masina de paste pana la numarul 6, dupa care le-am lasat sa se zvante putin pana am terminat si cu celelelate sosuri.

Pentru asamblare:

     Intr-o tava mare si adanca unsa cu unt punem un strat de sos bechamel, pe urma un strat foi de lasagna, inca un strat sos bechamel,apoi un strat generos de sos ragu, presaram putin parmezan ras, apoi adaugam inca un strat de foi de lasagna, peste punem sos bechamel, alt strat de sos ragu, inca putin parmezan si tot asa pana la terminarea sosurilor (mie mi-au iesit 3 randuri de sos ragu).Ultimul stat trebuie sa fie de foi de lasagna care sa fie acoperite cu sos bechamel. La final presaram cascaval ras si inca putin parmezan si dam totul la cuptorul incins pentru cca. 45 bminute sau pana lasagna noastra s-a rumenit frumos deasupra. 

     Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se poate servi cu mare pofta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

18.11.2016, 19:16

Catalina L 1

18.11.2016, 19:56

frumoase si bune, bravo

Ancutsa 1

19.11.2016, 10:43

Super, mi-a placut mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna la tigaie