Lasagna alla bolognese

de lilik in Lasagna, 7 Dec 2011 | 2067 vizualizari

 

nu pot descrie in cuvinte cat de gustoasa este....imi placeeeeee.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr lasagne
  • parmezan ras dupa placul fiecaruia
  • PT SOSUL BECHAMEL:
  • 1 litru lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • putina nucsoara
  • piper
  • sare
  • PT SOSUL RAGU:
  • 450 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de porc taiata bucatele mici
  • 2 sticle passata de rosii
  • 1 pahar cu vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 ceapa rosie
  • sare,piper
  • 1-2 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna alla bolognese:

Prima data punem sosul ragu la foc:


tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii si o sticla(de la passata) cu apa.


Lasam sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore,amestecand din cand in cand.La sfarsit potrivim de sare si piper si cu 15-20de minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin.


Prepararea sosului bechamel:


punem untul sa se topeasca intr-o craticioara,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Lasam pe foc pana vedem ca incepe sa devina auriu(dar ffff putin) apoi punem laptele si amestecam bine bine,apoi lasam la foc potrivit pana devine de consisitenta dorita.Potrivim de sare si punem putin piper si putina nucsoara.


Asamblarea:


Luam o tava dreptunghiulara si o ungem cu unt.Pe fundul acesteia punem un strat de sos ragu si presaram parmezan ras dupa plac,apoi acoperim cu un strat de lasagne(eu am cumparat cele ce nu au nevoie de fierbere) pe care il acoperim cu un strat de sos bechamel,apoi sos ragu si dupa aceea parmezan ras.


Procedam astfel cu 3-4 straturi de lasagne,iar la sfarsit amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragu si punem peste ultimul strat de lasagne,apoi presaram cu parmezan ras din belsug.


Dam tava la cuptorul incins la 200° timp de 40-45 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),apoi lasam in cuptorul stins 10-15 minute sa se lege bine.


Servim calde cu mare pofta,langa un pahar cu vin rosu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

lilik 1

08.12.2011, 11:09

Rocsi merita sa incerci

lilik 1

08.12.2011, 11:16

va multumesc frumos

babi5 1

11.12.2014, 15:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Lasagna