Lasagna cu vanata si carne de vita

de anisoara in Lasagna, 7 Iun 2010 | 12568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de aluat pt lazagna
  • 500 grame de carne tocata de vita
  • o vanata mare
  • 150 grame de cascaval de tip tare ras prin razatoare
  • ulei de masline
  • o lingura de pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • piper negru macinat
  • sare 
  • un catel de usturoi
  • pentru sosul bechamel :
  • o lingura de unt
  • o lingura de  faina cu varf
  • 120 ml de lapte
  • un ou
  • putin suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vanata si carne de vita:

Se prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza.
Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Foile de lasagna se pun in apa clicotita pentru 2 minute si se aranjeaza intr-o tava de cuptor.Urmareste pozele. Lasagna se asambleaza in 2 straturi. In acest timp se incalzeste cuptorul pana la 200C.

Se prepara sosul bechamel:
In tigaia putin incalzita cu o lingurita de ulei se adauga untul. Dupa ce se topeste untul se adauga faina si mereu se amesteca cu o lingura de lemn pana se omegenizeaza si se topeste faina cu untul. Se toarna laptele si se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand cu lingura. La urma se adauga un galbenus de ou si putin suc de lamaie, sare se amesteca bine. Se repatizeaza pa lasagna si se presoara deasupra lor cascaval ras prin razatoare. Cantitatea la dorinta. Se coace la cuptor timp de 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vanata si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anisoara 1

08.06.2010, 21:55

Cu draga inima il primesc, Nadina.
E excelenta si usor de facut , epu.

Bya Ralu 1

15.02.2013, 14:26

lia maria 1

15.02.2013, 15:45

mi-as dori sa am asa o portie, acum, in fata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu piept de pui si dovlecel