Lasagna cu spanac si branza

de simona72 in Lasagna, 10 Dec 2015 | 11865 vizualizari

 

Imi plac pastele in mod deosebit. Se gatesc usor si rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si cel mai important, sunt delicioase. Ca orice alte paste, lasagna se poate face in multe feluri. Eu am ales sa le fac de aceasta data fara carne, nu sunt de post, sunt cu spanac si branzeturi, o combinatie irezistibila, pentru mine. Cu aceasta ocazie tin sa multumesc Bucataras.ro si Barrila, pentru premiul frumos oferit!

 

INGREDIENTE

16 foi lasagna

  • 1 punga 450 gr spanac congelat(de la Lidl am folosit eu, bulgarasi)
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pline faina
  • 300-350 ml lapte fierbinte
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • Un cub de unt pentru uns tava
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 80 gr branza cu mucegai albastru(nu este obligatoriu, doar daca va place branza)
  • 120 gr cascaval
  • Parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branza:

Pentru inceput punem la fiert apa cu sare intr-o cratita incapatoare, in care vom fierbe foile de lasagna pentru 1-2 minute, inainte de a monta lasagna.

Punem uleiul la incins, adaugam untul, iar cand acesta s-a topit adaugam faina. Amestecam cu un tel tip para, sa se dezlege faina in ulei si lasam la prajit 1-2 minute. Adaugam laptele fierbinte, amestecam mereu cu telul, pana obtinem un sos Bechamel consistent si cremos. Lasam sosul sa fiarba 2-3 minute. Adaugam spanacul, nu este nevoie sa-l lasati la dezghetat, usturoiul pisat, amestecam mereu sa se dezghete si sa se dezlege spanacul in compozitie. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 10 minute. Lasam sa se racoreasca putin compozitia, adaugam branza dulce de vaci si amestecam.

Asamblare: am folosit o tava patrata 10/10, unsa bine cu unt. Cand umplutura a fost gata, in apa care clocotea am pus pe rand cate 4 foi de lasagna si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, cat sa se inmoaie putin, avand in vedere ca nu este o lasagna care contine sos, foile au nevoie de putina fierbere in prealabil. Pe fundul tavii am pus un strat de foi, o parte din compozitie, am fiert alt rand de foi, le-ai asezat peste compozitie, alt strat de umplutura, alte foi, compozitie si un ultim rand de foi de lasagna. Ouale le-am batut ca pentru omleta cu un praf de sare, am adaugat smantana si am turnat amestecul peste lasagna. Branza cu mucegai albastru am taiat-o cuburi si le-am pus deasupra, iar cascavalul, l-am dat pe razatoarea cu gauri mari si l-am distribuit si pe el uniform peste lasagna. Am dat tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Lasam putin sa se racoreasca lasagna, sa o putem taia, sa nu se imprastie si servim cu parmezan sau iaurt gras grecesc. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

10.12.2015, 14:02

Foarte bine arata, dar prefer fara spanac! Sa nu ma bati!

Ksenya 1

10.12.2015, 15:21

miki_a 1

10.12.2015, 16:09

Super faina prezentarea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si foi proaspete