Lasagna cu vinete

de laylalala in Lasagna, 27 Mai 2010 | 4128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr vinete, taiate in felii subtiri de 5 mm
  • sare si piper negru
  • 9-12 foi de lasagna cu spanac
  • ulei de masline pentru uns
  • 25 gr parmezan ras
  • Pentru sosul béchamel
  • 600 ml lapte
  • 1 morcov, taiat felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 1 bob de cuisoare
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 12 boabe de piper negru
  • 35 gr unt 
  • 35 gr faina
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • Pentru sosul de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 gr ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 800 gr rosii din conserva
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 4-6 linguri busuioc maruntit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

Se pregateste sosul béchamel.Se toarna laptele intr-o cratita, se adauga morcovul, ceapa, frunza de dafin, bobul de cuisoare, patrunjelul si boabele de piper si se dau intr-un clocot.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa amestecul sa se infuzeze 30-40 minute.Se strecoara laptele infuzat si se scot mirodeniile.Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se caleste 1 minut.Se incorporeaza incet laptele si se da in clocot, amestecand continuu pana cand sosul este suficient de gros incat sa se lipeasca de lingura.Se lasa sa fiarba la foc mic 3 minute, iar apoi se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.


Intre timp ce se infuzeaza laptele, se pregateste sosul de rosii.Se incalzeste la foc potrivit uleiul de masline intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste 6-8 minute, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Se adauga usturoiul in cratita si se caleste totul 1-2 minute.Se adauga rosiile si oregano si se da in clocot, apoi se fierbe la foc mic fara capac 30-45 minute, amestecand des pana cand sosul a scazut la aproximativ o treime.Se adauga sare si piper dupa gust.


Intre timp se oparesc pe rand feliile de vinete, cate 4-5 minute fiecare transa, pana cand se inmoaie.Se lasa deoparte.

In timp ce se oparesc vinetele, se pune o cratita cu apa la fiert si se fierb foiile de lasagna in transe de cateva foi odata, cate 8 minute sau pana cand se inmoaie.Se pun sub un jet de apa rece, se zvanta bine si se lasa deoparte.

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu ulei o tava sau un vas termorezistent.


Se aseaza 3 foi de lasagna pe fundul vasului, se toarna jumatate din sosul de rosii peste ele si se presara cu jumatate din cantitatea de busuioc.Se aranjeaza jumatate din feliile de vinete intr-un singur strat si se intinde cu o lingura o treime din sosul béchamel.Se repeta aranjamentul, terminand cu un strat de lasagna.Se toarna restul de sos béchamel deasupra si se presara parmezan.

Se coace lasagna 35-40 minute pana cand se rumenste si se topeste parmezanul.Se serveste direct din tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

madi_marin 1

27.05.2010, 17:27

ce bine arata....

Ina 1

27.05.2010, 17:41

vai, trebuie salvata!

Ina 1

27.05.2010, 17:41

statea rau fara furci, asa....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete