Lasagna delicioasa

de RuxyRux in Lasagna, 9 Feb 2013 | 8778 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca-mi place sa reinventez retete iar si iar...uite asa nu reusesc sa ma plictisesc niciodata :D...nu ca mi-as dori asa ceva...o altfel de lasagna cu multe legume...foi proaspete de casa si un mod mai practic de a o prepara...merita sa o incercati...garantez pentru ea :))))

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 3 cani de faina( cam pe 3/4 pline)
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura de ulei
  • apa( cat sa iasa un aluat nu foarte dens)
  • Compozitie:
  • in jur de 1 kg carne( eu am pus de curcan)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 cani de apa
  • 2 cepe mari
  • 1 punga de legume congelate( mix)
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa( Cirio)
  • 3 linguri pasta de tomate( pasatta Cirio)
  • 150 ml vin alb dulce
  • condimente: busuioc, oregano, rozmarin, piper alb)
  • sare dupa gust
  • 450 gr cascaval
  • 1 kg smantana
  • 150 ml de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna delicioasa:

Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :)

Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se lege, nu foarte dens, se framanta adaugandu-se si faina pana nu se mai lipeste de maini. Se infoliaza si se lasa la odihnit 30 de minute la temperatura camerei.

Intre timp se toaca carnea impreuna cu ceapa.

Intr-o cratita adanca, poate fi si wok, se adauga uleiul si apoi 3 linguri apa, carnea cu ceapa, se lasa pana se albeste putin, amestecand usor, apoi si legumele, se adauga apa. Se pune capacul si se lasa in jur de 30 de minute la foc mic. Se amesteca din cand in cand, se ia capacul si se pune pasta de ardei, apoi condimentele si vinul. Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.  Cand este fiarta carnea se pune si pulpa de rosii , pasta de tomate si se potriveste de sare. Impartim aluatul in trei si vom intinde foile pe rand  exact cat este dimendiunea vasului( tavii) eu am speciala de lasagna.

Vom sari peste sosul bechamel si veti vedea ca am gasit o varianta mult mai practica. Smantana se subtiaza cu laptele, cascavalul se rade.

Vom aseza un strat de smantana in tava, apoi o foaie de lasagna, desupra vom pune o parte din carnea cu sos, apoi vom stropi cu smantana si vom presara cascaval ras, apoi din nou foaie, carne, smantana si cascaval, apoi ultima foaie desupra din nou carne si ultima parte de samantana. Cu aproximativ zece minute inainte sa fie gata( lasagna va sta in jur de o ora la cuptor), vom  pune ultimul strat de cascaval ras deasupra sa se topeasca frumos.

Coacem pentru aproximativ o ora la 200 de grade.

E o bunatate!

TIPS-URI

1

Foile se intind foarte subtiri si ar fi mult mai usor daca ati avea o masina de paste

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu dovlecei