Lasagne de macaroane

de Lau in Paste, 15 Apr 2011 | 3621 vizualizari

 

reteta o am de pe site lui laura.am modificat dupa gustul nostru

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 800 g rosii in cutii
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita busuoic
  • 1 lingurita cimbru 
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • Sos bechamel
  • 650 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne de macaroane:

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe plic.


Se curata ceapa,usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie marunt. Se lasa sa se scurga conservele de rosii. Rosiiile se taie bucati. Se spala si se taie patrunjelul. Se caleste totul timp de 10 min la foc moale


Se adauga carnea si se prajeste, amestecand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga rosiile si 1/2 din sucul de rosii, 125 ml de vin, busuiocul, cimbrul tocat si se lasa sa fiarba 15 min la foc moale.


Sos bechamel-se topeste untul intr-o cratita se adauga faina si se caleste. Se toarna apoi laptele si smantana, sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca 10 min, amestecand continuu, apoi se adauga sare, piper, nucsoara.


Se incalzeste cuptorul la 200 grade


MONTARE-se unge cu jumatate de sos bechamel fundul unei tavi termorezistente. Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane pe lung si se repartizeaza deasupra sosul de carne si se acopera cu restul de macaroane. Se toarna deasupra restul de sos bechamel, se rad 100 g cascaval si se repartizeaza uniform deasupra lasagnei.


Se coace la cuptor timp de 30 min, pana se rumeneste

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de macaroane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

16.04.2011, 15:37

mena

Lau 1

16.04.2011, 15:37

diana

Lau 1

16.04.2011, 15:38

rux mia fost dor de tine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza la cuptor